De 13 beste mode-influencers in 2023 (2023)

De mode-industrie verandert voortdurend, vooral als het gaat om de manier waarop modemerken hun producten op de markt brengen. Influencer-marketing is een steeds populairdere trend geworden in sectoren als beauty en mode en het hebben van een geweldige influencer-campagne kan een groot verschil maken voor merken. We zullen enkele van de beste mode-influencers doornemen die u kunt volgen en waarmee u kunt samenwerken als u uw influencer-marketinginspanningen wilt vergroten.

Inhoudsopgave

Wat is een mode-influencer?

Een mode-influencer is iemand die een grote aanhang heeft verzameld op zijn modeblog op platforms zoals Instagram, Facebook, TikTok, Twitter en YouTube. Hun kracht ligt in hun vermogen om op persoonlijk niveau contact te maken met volgers terwijl ze inzichten, inspiraties en persoonlijke stijlverklaringen delen. Mode-influencers worden vaak leiders in de branche, dicteren trends en beïnvloeden koopgedrag.

Belangrijkste kenmerken en activiteiten:

 • trendsettend: Mode-influencers hebben een talent voor het identificeren, omarmen en zelfs creëren van de nieuwste trends. Ze delen deze inzichten met hun volgers, die vaak naar hen kijken voor mode-inspiratie.
 • Persoonlijke stijl delen: Hun unieke stijl wordt onderdeel van hun merkidentiteit. Volgers proberen deze stijl vaak na te bootsen, waardoor mode-influencers een integraal onderdeel van het mode-ecosysteem worden.
 • Tips en advies geven: Mode-influencers bieden advies over het dragen van verschillende stukken, winkelen met een beperkt budget, het mixen en matchen van kleding en nog veel meer. Dit praktische advies kan mode toegankelijk en leuk maken voor een breder publiek.
 • Merk samenwerking: Veel mode-influencers werken samen met merken voor productaanbevelingen, beoordelingen en promoties. Deze partnerschappen kunnen lucratief zijn voor de influencer en gunstig zijn voor het merk, de verkoop stimuleren en de zichtbaarheid vergroten.
 • Boeiende contentcreatie: Met behulp van multimedia-inhoud zoals foto's, video's en blogs gaan mode-influencers in gesprek met hun publiek door visueel aantrekkelijke en informatieve inhoud te creëren. Dit kunnen tutorials, vlogs, live Q&A-sessies en meer zijn.
 • Gemeenschapsgebouw: Door met hun publiek in contact te komen door middel van opmerkingen, vind-ik-leuks en deelacties, creëren influencers een gemeenschap waar volgers zich verbonden en thuis voelen. Deze verbinding vertaalt zich vaak in loyaliteit en vertrouwen.
 • Wereldwijde impact: Sommige influencers breiden hun bereik wereldwijd uit en beïnvloeden modetrends en consumentengedrag in verschillende culturen en regio's.
 • Ethische belangenbehartiging: Veel mode-influencers nemen ook standpunten in over kwesties als duurzame mode, ethische inkoop en inclusiviteit in de mode-industrie, waarbij ze hun platform gebruiken om het bewustzijn te vergroten en positieve verandering te bevorderen.

Mode-influencers zijn een essentieel onderdeel geworden van het moderne modelandschap en overbruggen de kloof tussen de industrie en de consument. Door hun persoonlijke stijl te delen, in contact te komen met hun publiek, samen te werken met merken en meer, geven ze vorm aan de trends en bieden ze een uniek perspectief op mode. Hun invloed reikt verder dan louter kledingkeuzes en weerspiegelt vaak culturele verschuivingen en maatschappelijke waarden binnen de bredere context van mode.

De 13 beste mode-influencers in 2023 (1)

Geef het succes van uw evenement een boost

De 13 beste mode-influencers in 2023 (2)

Marktonderzoek uitvoeren

De 13 beste mode-influencers in 2023 (3)

Verkoop uw bedrijf

Adverteer hier uw bedrijf

De mode-industrie anno 2023

De mode-industrie heeft jaar na jaar een consistente groei laten zien, vooral nu modebloggen steeds populairder wordt. Er is nu meer marktbewustzijn en interesse in modetrends, vooral in luxe mode. Er wordt momenteel voorspeld dat de mode-industrie in 2023 groei zal laten zien in de hele branche.

De 13 beste mode-influencers in 2023 (4)

Waarom uw merk zou moeten overwegen om samen te werken met een mode-influencer

Als je je eigen kledinglijn of modemerk lanceert, kan samenwerking met een stijlbeïnvloeder enorm voordelig zijn voor je merk. Je moet ook jezelf zijnhoe verdienen influencers geldnet zoalshoeveel verdienen influencers per post.Hier zijn enkele redenen om te overwegen om met mode-influencers samen te werken:

 1. Bewustzijn opbouwen:Als u de bekendheid van uw modemerk wilt vergroten, moet samenwerking met een mode-influencer een belangrijk onderdeel zijn van uw marketingstrategie voor sociale media. Samenwerkingen met influencers zijn cruciaal om uw merk bij een nieuw publiek te introduceren.
 2. Vergroot de dekking:Door samen te werken met een topmode-influencer zorg je ervoor dat je aandacht krijgt voor je merk en dat je eigen collectie wordt weergegeven in populaire modeblogs, wat uitstekend is voor je algehele PR-strategie.
 3. Cruciaal voor marketing via sociale media:Voor topmodemerken is het vergroten van hun aanwezigheid op socialemediaplatforms een integraal onderdeel van hun algemene marketingstrategie. Kledinglijnen met een aanwezigheid op sociale media hebben veel meer kans op betere verkopen, vooral als ze samenwerken met een influencer die goed bij het merk past.

Topmode-influencers in 2023

1. Chrissy Rutherford – 168.000 volgers

De 13 beste mode-influencers in 2023 (5)

Chrissy RutherfordIs een van de leidende Instagram-mode-influencers en heeft via partnerschappen en andere influencer-marketingcampagnes met veel bekende modemerken in de luxeruimte samengewerkt.

Chrissy Rutherford heeft haar aanhang opgebouwd dankzij haar unieke straatstijl en gevoel voor mode, en ze is al meer dan tien jaar actief in de wereld van sociale media.

2. Cole Sprouse – 33,4 miljoen volgers

De 13 beste mode-influencers in 2023 (6)

Cole Sprouseis een acteur, fotograaf en een van de beste mannelijke Instagram-mode-influencers die momenteel op Instagram zijn met een toegewijde aanhang.

Hoewel hij misschien meer bekend staat om zijn acteerwerk, is Cole Sprouse een opkomend stijlicoon aan het worden als het gaat om mannenmode en heeft hij een uniek gevoel voor stijl waar volgers echt mee resoneren.

3. Pernille Teisbaek – 1,4 miljoen volgers

De 13 beste mode-influencers in 2023 (7)

Pernille Teisbaekis een mode-influencer gevestigd in Kopenhagen, Denemarken. Pernille is een stylist, merkadviseur en mode-influencer met een grote aanhang op sociale mediaplatforms vanwege haar kenmerkende uiterlijk en stijl.

Pernille Teisbaek staat bekend om haar minimalistische, chique stijl en lifestyle-inhoud en heeft een aanzienlijke aanhang verzameld op sociale media.

4. Irene Kim – 2,9 miljoen volgers

De 13 beste mode-influencers in 2023 (8)

Irene Kimis een Koreaans-Amerikaanse mode-influencer en een van de beste fashion Instagram-influencers. Irene Kim is een modeblogger die met veel topmerken heeft samengewerkt en haar eigen modellijnen heeft. Bekend om haar streetstyle en creatieve looks, heeft ze een sterk persoonlijk merk en kledingmerk opgebouwd.

5. Danielle Bernstein – 3,2 miljoen volgers

De 13 beste mode-influencers in 2023 (9)

Daniëlle Bernsteinis een van de beste stijlbeïnvloeders op sociale media, heeft haar eigen label en beheert ook een populaire modeblog. Danielle Bernstein is afgestudeerd aan het Fashion Institute of Technology en heeft haar eigen lifestyleblog. Ze is momenteel een van de beste Instagram-mode-influencers in de modewereld.

6. Mariano Di Vaio – 6,9 miljoen volgers

De 13 beste mode-influencers in 2023 (10)

Mariano Di Vaiois een modeontwerper en Italiaanse blogger met een cv met creatieve directeursposities bij modemerken zoals Hugo Boss en Dolce & Gabbana.

Mariano Di Vaio is een van de beste Instagram-influencers voor mannen en heeft succesvolle merken voor zichzelf opgebouwd, evenals het benadrukken van de stijl van mannen in de modewereld.

7. Camila Coelho – 10 miljoen volgers

De 13 beste mode-influencers in 2023 (11)

Als je op zoek bent naar topmode-influencers,Camila Coelhois er een om te overwegen. Camila Coelho is een ontwerper en influencer die bekend staat om haar unieke stijl.

Camila Coelho heeft met veel van de toonaangevende merken in de modewereld gewerkt, en haar partnerschappen omvatten samenwerkingen met merken zoals Christian Dior en Tory Burch, en haar lifestyle-inhoud krijgt consequent veel views en aandacht.

8. Essie Golden – 182.000 volgers

De 13 beste mode-influencers in 2023 (12)

Essie Goldenis een van de meest populaire modebloggers op Instagram en heeft haar merk opgebouwd door een positief lichaamsbeeld te promoten en is een stijlicoon voor grote maten geworden. Essie Golden staat bekend om haar eclectische stijl, gedurfde kleurkeuzes en unieke look en is een favoriet geworden van schoonheidsmerken en modemerken die een nieuw publiek willen bereiken.

9. Charlotte Saunders – 570.000 volgers

De 13 beste mode-influencers in 2023 (13)

Als je op zoek bent naar de beste Instagram-mode-influencers,Charlotte Saunders past bij de rekening. Charlotte Saunders is een van de meer populaire modebloggers op sociale media en heeft een aanhang voor zichzelf opgebouwd door haar chique, minimalistische stijl. Haar uitgesproken persoonlijke stijl en lifestyle-inhoud hebben haar erg populair gemaakt op Instagram. Charlotte Saunders'

Instagram biedt ook lifestyle en andere soorten inhoud, allemaal gedocumenteerd in haar eigen stijl zodat volgers ervan kunnen genieten.

10. Rochelle Johnson – 478.000 volgers

De 13 beste mode-influencers in 2023 (14)

Rochelle Johnsonis een modeblogger en stijladviseur voor grote maten uit de VS. Haar platform is gebouwd om vrouwen te inspireren en lichaamspositiviteit te tonen, vergelijkbaar met Essie Golden, en haar Instagram-account is in de loop van de tijd gestaag gegroeid.

Rochelle Johnson werkt samen met merken als Nordstrom en Walmart om betaalbare mode-opties voor vrouwen met een maatje meer onder de aandacht te brengen.

11. Noha Nabil – 12,4 miljoen volgers

De 13 beste mode-influencers in 2023 (15)

Nabil voetis een Youtuber en social media influencer uit Koeweit. Ze wordt gerangschikt als een van de meest invloedrijke Arabische vrouwen op sociale media en heeft samengewerkt met grote modehuizen zoals Fendi, Giorgio Armani, Givenchy en meer. Ze heeft haar volgers laten groeien via haar Instagram-account en haar YouTube-kanaal. Noha Nabil heeft sindsdien haar lifestyle-merk gelanceerd, waaronder cosmetica en schoonheidsproducten die aan populariteit winnen.

12. Chiara Ferragni – 29,5 miljoen volgers

De 13 beste mode-influencers in 2023 (16)

Ongetwijfeld een van de toonaangevende mode-influencers op sociale-mediaplatforms zoals Instagram, Chiara Ferragni's modeblog is een belangrijk onderdeel van een nieuw tijdperk van modeblogs.Clara Ferragnibegon haar carrière als blogger en werd geprofileerd in Teen Vogue voor Blog of the Year. Chiara Ferragni heeft naast haar bloggen ook haar eigen modelabel en heeft een immens populair merk opgebouwd, waarmee ze zichzelf heeft bestendigd als een van de beste mode-influencers in de ruimte.

13. Xenia – 2,1 miljoen volgers

De 13 beste mode-influencers in 2023 (17)

Xeniais een Zwitsers-Russische mode-influencer en werd ooit gerangschikt als een van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld. Ze woont regelmatig modeshows bij en vestigt zich tegelijkertijd als een van de beste mode-influencers van dit moment. Xenia's blog belicht haar luxe mode-esthetiek, evenals haar reizen, als onderdeel van haar algehele lifestyle-merk.

NaamVolgersAchtergrond & ExpertiseStijl & nicheMerksamenwerkingen en -prestaties
Chrissy Rutherford168kToonaangevende Instagram-mode-influencer met meer dan tien jaar ervaringUnieke straatstijlPartnerships met bekende luxe merken
Cole Sprouse33.4mActeur, fotograaf, opkomend stijlicoon in mannenmodeUniek gevoel voor mannenmodeEen top mannelijke Instagram-mode-influencer worden
Pernille Teisbaek1.4mStylist, merkadviseur en mode-influencer uit KopenhagenMinimalistische, chique stijlGrote aanhang door onderscheidend uiterlijk
Irene Kim2,9mKoreaans-Amerikaanse mode-influencer, modeblogger en eigenaar van modellijnenStreetstyle, creatieve looksSamenwerkingen met topmerken, eigen kledingmerk
Daniëlle Bernstein3.2mEigenaresse van haar label, afgestudeerd aan het Fashion Institute of Technology, top style influencerHet runnen van een populaire mode- en lifestyleblogEen van de beste Instagram-mode-influencers in de modewereld
Mariano Di Vaio6.9mItaliaanse blogger en modeontwerper; creatief directeur bij Hugo Boss en Dolce & GabbanaHoogtepunten herenstijl in moderuimteBouwde succesvolle merken voor zichzelf
Camila Coelho10mOntwerper en influencer bekend om zijn unieke stijlUnieke modestijlSamenwerkingen met merken als Christian Dior en Tory Burch
Essie Golden182kBevordert een positief lichaamsbeeld en een stijlicoon in grote matenEclectische stijl, gedurfde kleurkeuzesBegunstigd door schoonheids- en modemerken voor een unieke look
Charlotte Saunders570kPopulaire modeblogger met chique, minimalistische stijlChique, minimalistische stijlDuidelijke persoonlijke stijl en lifestyle-inhoud op Instagram
Rochelle Johnson478kPlus-size stijladviseur uit de VS, die body positivity promootPlus-size stijlPartnerships met Nordstrom en Walmart voor betaalbare plus-size mode
Nabil voet12.4mInvloedrijke Arabische vrouw op sociale media, Youtuber uit KoeweitLifestyle merk met onder andere cosmetica en beautySamenwerkingen met grote modehuizen als Fendi, Giorgio Armani, etc.
Clara Ferragni29,5 meterToonaangevende mode-influencer; begonnen als blogger, heeft eigen modelabelGroot deel van het nieuwe tijdperk van modeblogsBlog van het jaar in Teen Vogue, eigen immens populair merk
Xenia2,1 meterZwitsers-Russische mode-influencer, woonde modeshows bijLuxe mode-esthetiek, reizenGerangschikt als een van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld

Dezebeste beauty-influencersbereik hebben over verschillende platforms, dus de topTikTok-influencerskan ook enorm zijnYouTube-beïnvloedersevenals aanwezig zijn op Instagram, Snapchat, Twitter en anderen.

Hoe een mode-influencer te vinden

Het vinden van topmode-influencers kan vaak een uitdaging zijn voor merken, maar hier zijn enkele manieren om naar de beste influencer voor jouw merk te zoeken:

 1. Kijk naar modeblogs:Veel van de beste mode-influencers die momenteel op sociale media actief zijn, worden consequent gecoverd door modeblogs en je kunt de juiste influencer vinden, afhankelijk van de stijl die je zoekt. Bovendien behandelen veel modeblogs specifieke soorten stijlen, zoals street, luxe, minimaal en meer, en zullen top-influencers als voorbeelden worden gebruikt.
 2. Zoek mensen op in de mode:Veel mode-influencers hebben ook professionele rollen binnen de branche, bijvoorbeeld als moderedacteur voor tijdschriften of andere publicaties. U kunt invloedrijke mensen binnen de branche vinden door professionals te zoeken.
 3. Onderzoekssamenwerkingen:Samenwerkingen kunnen je een goed inzicht geven in wat voor soort mode de influencer is en hoe zijn publiek is. Veel van de beste mode-influencers hebben grote campagnes op Instagram gedaan met luxe mode- en beautymerken zoals Louis Vuitton, Giorgio Armani Beauty en toonaangevende retailermerken die je als springplank kunt gebruiken om influencers voor je campagnes te vinden.

Wie is de grootste mode-influencer?

De grootste mode-influencer is Chiara Ferragni, aangezien ze zich uitsluitend richt op haar Instagram-blog en kledingmerken. Ze is echter te zien geweest in toonaangevende modepublicaties en heeft gedurende haar carrière samengewerkt met enkele van de grootste namen in de mode.

Welke top influencer is ook modeontwerper?

Danielle Bernstein is een top influencer die ook modeontwerper is en haar eigen kleding- en lifestylemerken heeft.

Welke influencers hebben met de grootste modemerken gewerkt?

Chiara Ferragni, Mariano Di Vaio en Camila Coelho zijn allemaal influencers die hebben gewerkt met enkele van de grootste modemerken ter wereld op het gebied van partnerschappen en samenwerkingen.

Welke fashion influencer heeft de meeste Instagram-volgers?

Chiara Ferragni is momenteel een van de meest populaire mode-influencers en heeft de meeste Instagram-volgers.

Afbeelding: Envato-elementen

Meer in:Marketingstrategie1 reactie ▼

FAQs

De 13 beste mode-influencers in 2023? ›

While becoming an Instagram influencer in 2023 isn't easy by any means, there are SO many opportunities available to content creators. So if you've wondered, “Where do I even start?” you came to the right place.

Is it too late to become an influencer in 2023? ›

While becoming an Instagram influencer in 2023 isn't easy by any means, there are SO many opportunities available to content creators. So if you've wondered, “Where do I even start?” you came to the right place.

How to become an influencer in 2023? ›

Follow the steps to make your influencer journey a rewarding and successful one:
 1. Complete basic business tasks. ...
 2. Identify your niche. ...
 3. Get to know your audience. ...
 4. Create your influencer brand. ...
 5. Explore your content strategy. ...
 6. Optimize your online presence. ...
 7. Select your channels. ...
 8. Post unique content on a regular basis.
Jun 16, 2023

Who are the top LTK influencers? ›

Meet the newest fashion, home, beauty, and family influencers on LTK
 • Name: Melanie Torres. ...
 • Name: Dr. ...
 • Name: Demi Burnett. ...
 • Name: Kristen McGowan. ...
 • Name: Belen Salomon. Specialty: Fashion and home. ...
 • Name: Tess and Sarah. Specialty: Fashion. ...
 • Name: Abby. Specialty: Home. ...
 • Name: Amanda Stanton Fogel. Specialty: Fashion, beauty and home.
Nov 1, 2022

What will influencer marketing look like in 2023? ›

In 2023, one of the key trends in Influencer Marketing will be long-term collaborations. In the past, most influencer-brand relationships were limited to one-time projects or campaigns.

What is the social marketing trend for 2023? ›

In 2023, authenticity, short-form video content, interactive content, niche platforms, and social commerce will all be essential trends to keep an eye on. By embracing these trends, businesses can establish stronger relationships with their audience, differentiate themselves from competitors, and grow their business.

What are the biggest trends for 2023? ›

The top trends of 2023
 1. Recessionette. ...
 2. Population growing pains. ...
 3. Trust doom loop. ...
 4. Virtuous consumerism. ...
 5. HumanitAI. ...
 6. From industrial to artisan. ...
 7. Rise of the intrapreneur. ...
 8. Preparing for intergenerational transfer.

What brands are trending in 2023? ›

25 Top Brands to Watch in 2023
 • Girlfriend Collective. Girlfriend Collective isn't just trendy, it's also an incredibly environmentally-conscious and body-positive apparel brand that deserves all of the hype it gets. ...
 • Vuori. ...
 • Celsius. ...
 • BAGGU. ...
 • Mitchell & Ness. ...
 • Whoop. ...
 • Stanley. ...
 • Rooms To Go.

What age group follows influencers the most? ›

During a survey carried out among consumers in the United States in March 2022, 75 percent of respondents aged between 18 and 24 said they followed at least one virtual influencer, while 67 percent of respondents aged both 25 to 34 and 35 to 44 said they did so as well.

Who is the most liked influencer? ›

Portuguese footballer Cristiano Ronaldo has 531M followers, making him the top Instagram influencer. He represents brands including Nike, Herbalife, TAG Heuer, Jacob & Co. Jewelry, and Louis Vuitton. His LV partnership with Lionel Messi in November 2022 garnered 8.4M likes on Instagram.

How much does LTK pay influencers? ›

How much does an Influencer make at LTK in the United States? The estimated average pay for Influencer at this company in the United States is $43,896 per year, which is 27% below the national average.

What to expect from social media in 2023? ›

According to Talkwalker, multi-sensory social media will trend in 2023. Multi-sensory media is the integration of different formats such as audio, video, text and even fully-immersive environments. This helps to bring new and more engaging experiences to social media users.

Who is the most followed people on Instagram 2023? ›

Top 10 Most Followed Instagram Accounts in the World in 2023
 • #1. Cristiano Ronaldo.
 • #2. Lionel Messi.
 • #3. Selena Gomez.
 • #4. Kylie Jenner.
 • #5. Dwayne Johnson.
 • #6. Ariana Grande.
 • #7. Kim Kardashian.
 • #8. Beyonce.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated: 30/12/2023

Views: 6194

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.