Drake en 21 Savage trollden de media om hun nieuwe album uit te brengen (2023)

Ontmoet de pers

De uitrol van de nieuwste release van het duo, 'Her Loss', vervalste 'Vogue'-covers en interviews met Howard Stern. Blijkt dat het alle promo was die ze nodig hadden

Vorig weekend,Mannetjeseenddeelde een afbeelding van aModecover met hem en21 wildevóór hun nieuwe album,Haar verlies,vandaag vrijgegeven.Alleen was het tijdschrift geen officiële uitgave vanMode. In plaats daarvan liet het duo hun straatteam de neptijdschriften verspreiden - gerecycledModeproblemen met ‘HER LOSS’ op de pagina’s gekrabbeld en modellen gefotoshopt met het mes van 21 Savage op hun gezicht getatoeëerd – in New York City. We waren allemaal bedrogen.

Oppervlakkig gezien leek de stunt een sluwe verwijzing naar Drake’s ‘Jimmy Cooks’-bar: ‘Vertel me niet dat je model staat als je er niet bent geweest’Mode.” Maar de capriolen van het duo gingen de hele week door: ze brachten een neppreview uit van een Tiny Desk-optreden, een parodie opGQ's“What’s In My Bag”-segment met 21 Savage en clips van een nep-interview met Howard Stern, compleet met een overdub van Sterns stem. Drake en 21 Savage slaagden erin een van de meest virale ‘persruns’ van het jaar te hebben, maar dat gebeurde niet. Samen vormen de clips een algemeen statement over hoe weinig artiesten van hun commerciële kaliber de pers nodig hebben. Beide artiesten hebben zo vaak op het spreekwoordelijke albumuitrolbord gestaan ​​dat ze besloten om de game zelf voor de gek te houden.

Noch Drake, noch 21 Savage hebben veel interviews gedaan. Drake's laatste was eentwee uur durende discussie metRapradarin 2019. 21 Savage had een gesprek met Math HoffaMijn deskundige meningdeze zomer; zijn naaste interview was een ABC-gesprek uit 2019 over zijn ICE-arrestatie. Maar zelfs zonder interviews zijn ze niet noodzakelijkerwijs teruggetrokken. 21 is actief op het clubhuisplatform, terwijl Drake’s inspanningen voortdurend hun weg vinden op rapblogsen Instagram. De twee hebben samen 137,9 miljoen volgers op het platform, die ze kunnen bereiken zonder tussenkomst van een mediakanaal en die de dynamiek van samenwerking opnieuw kunnen instellen.

Hun capriolen begonnen niet met de nepModeechter dekking. Het duo maakte bekendHaar verliesdoor de ‘Jimmy Cooks’-video midden in Drake’s couplet te onderbreken en vervolgens een gesprek te voeren gedurende de video. De provocerende clip prikkelde het idee van rapsterrendom, terwijl de twee sterren in de vissenkom doken om een ​​punt te bewijzen: fans kijken naar rapvideo's voor buitensporige exploits, maar 'Jimmy Cooks' toonde twee rapsterren genesteld in alledaagsheid. Drake heeft het hoofdkantoor van Nike in Oregon verhuurd voor de met sterren bezaaide “Laugh Now Cry Later”-video; een van de weinige verrassende dingen die hij in een video kan doen, is een stil gesprek voeren. Fans waren zo gecharmeerd van een glimp van hen dat ze hen niets zagen doen. En als kijkers het couplet van 21 zo graag wilden horen, zouden ze het nummer streamen, wat alleen maar een pluspunt is.

Keuzes van de redactie

Speciaal rapport: Toekomst van muziek 2023
De 200 beste zangers aller tijden
De 500 beste nummers aller tijden
De 100 beste tv-programma's aller tijden

Drake weet precies aan welke touwtjes hij moet trekken om viraal te gaan, en dat heeft hij de hele jaren 2010 ook gedaan. Hij heeft een proefrit gemaakt met deHaar verliesspoofs tijdens Lil Yachty's 'Oprah's Bank Account'-video, waar hij een nep-interview had met Yachty, verkleed als 'Oprah', waarbij hij de draak stak met zijn jaren vóór de baard. Zijn albumhoezen zijn ook al lang rijp voor virale remixen; meest recentelijk zijn emoji-tegelGecertificeerde Loverboyalbum had bedrijven en sportteams over de hele wereld hun draai aan de cover gegeven in een poging chic over te komen. Op dezelfde manier profiteerde 21 van zijn virale ‘issa knife’-clip door zijn album uit 2017 de titel te geven:Issa. Toen fans grapjes maakten over 21 Savage die na zijn arrestatie in 2018 in Groot-Brittannië werd geboren, gaf hij toe dat hij in sommige berichten humor vond. Beide mannen weten dat het internet hoe dan ook zal lachen, dus ze kunnen net zo goed meedoen aan de grap.

Drake geeft toe dat hij de hele tijd zijn favoriete porno-genre heeftHaar verliesclips, terwijl 21 zijn Britse afkomst erkent. Wanneer ‘Howard Stern’ de twee vraagt ​​of ze kunnen trouwen, leunt 21 naar voren en merkt op: ‘Ik wil het antwoord van [Drake] horen.’ De clips zouden nog steeds hebben gewerkt als ze op een over-the-top manier waren behandeld of de namen van verkooppunten hadden vervalst, maar de subtiliteit en ernst van hun parodie geven ze een extra snufje commentaar.

Verwant

De historische kroonring van Tupac Shakur is verkocht voor meer dan $ 1 miljoen. Nu is het in handen van Drake
Kijk hoe Drake en Central Cee samenwerken voor 'On the Radar' Freestyle
Drake stapt in de hoofdrol in Young Thug's 'Oh U Went'-video

Toen Drake deModecover, de meeste mensen gingen ervan uit dat het echt was omdat het van zijn pagina kwam – een verklaring op het Instagram-account als de meest betrouwbare bron voor artiestennieuws. Rapblogs en fanpagina's posten over het komende nummer. Sommigen deelden hun Tiny Desk-clip ook alsof het een echt optreden was, nadat ze eerder door de artiesten waren bedrogen. De wereld van de rapmedia is voor iedereen toegankelijk; de eerste zijn is belangrijker dan geschikt zijn voor veel verkooppunten. De parodieën illustreren hoe snel mensen iets geloven alleen maar omdat het is gepost.

De clips van Howard Stern zijn net zo schandalig als je zou verwachten van een Stern-interview, maar hij was er niet eens bij betrokken. 21's zak metGQtrucs waren vakkundig willekeurig; de dreidel in zijn tas lokte discussie uit over zijn bedoelingen in het licht van de recente controverses over Kanye en Kyrie. De meest prominente artiesten weten dat ze een waardevol onderdeel zijn van de artiest-mediarelatie, omdat ze fans zonder uitlaatklep kunnen bereiken. Dus in plaats vanGQDoor de mening te krijgen van mensen die willen zien wat er in de tas van 21 zit, liet hij zien dat hij het zelf kon.

Populair

Twee tieners liftten naar een concert. 50 jaar later zijn ze niet meer thuisgekomen
Lostprophets-zanger en veroordeelde pedofiel Ian Watkins neergestoken in de gevangenis
Trump: ik zal ‘ONMIDDELLIJK’ vragen om een ​​nieuwe rechter, een nieuwe locatie voor het proces van 6 januari
Extreme hitte doet ons hoofd pijn

De eerste stap om de list succesvol uit te voeren was dat ze groot genoeg waren om geloofwaardig te zijn. Drake en 21 zouden alle posities kunnen krijgen die ze hebben vervalst, wat hun ondermijning slim maakt, maar het zal vervelend zijn als opkomende artiesten series van merken gaan stelen om zich te hechten aan verkooppunten die ze niet dekken. In 2018 plaatste Battle-rapper en kunstenaar Daylyt een nep-Funkmaster Flex-freestyle op zijn YouTube-kanaal en noemde de video 'dit is waarom ze hem niet hebben geüpload', wat een gekunstelde controverse rond de clip veroorzaakte. De video is drie miljoen keer bekeken, wat bewijst dat de truc beter werkte dan simpelweg het plaatsen van een freestyle. Er zijn er alGenie-geverifieerde parodieën met artiesten die hun eigen video's maken, gemaakt om te verschijnen als onderdeel van de populaire interviewreeks. Geeft de Drake-21-pers een glimp van een toekomst met nepXXLEerstejaarscovers, samengevoegde interviews met ‘Elliott Wilson’ en andere vormen van neppers? Het is de moeite waard om na te denken wanneer parodie begint te veranderen in wanhopige diefstal.

Tot nu toe hebben Drake en 21 geen echte interviews gedaanHaar verlies. Twee weken geleden bedankte Charlamagne Lil Baby voor zijn komst naar de Breakfast Club en zei tegen hem: "Ik weet dat het een punt zal zijn waarop je geen interviews meer doet", en Lil Baby bevestigde: "Ja, het komt steeds dichterbij. .” Net als Drake geldt dat hoe hoger Baby in de commerciële stratosfeer klimt, hoe meer volgers hij krijgt op sociale media, en hoe minder behoefte hij zal hebben aan media om hem te helpen supporters te bereiken. Dat is goed voor de kunstenaar die een hekel heeft aan interviews, maar het is geen goed teken voor de staat van de redactie. De terughoudendheid van artiesten in de media is hun eigen keuze, maar sommige journalisten kunnen een zure smaak krijgen na de implicatie van deze ‘persrun’ dat het merk van een outlet hun erkenning waard is, maar echte journalisten niet. Maar zoals Drake en 21 Savage deze week hebben laten zien, is dat hun probleem dat moet worden opgelost.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated: 26/11/2023

Views: 5605

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.